MENU

26.10 – 30.10.2020

 

PONIEDZIAŁEK:

Śniadanie: Pieczywo pszenne i graham,  masło 83% ,szynka konserwowa, sałata, kakao na mleku (200ml)

II śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami, potrawka z kurczakiem z ryżem i warzywami, kompot owocowy (200ml) 

Podwieczorek: 1/2 bułki z serem żółtym i rzodkiewką, herbata owocowa (200ml)

WTOREK:

Śniadanie: Pieczywo pszenne i żytnie razowe , masło 83%, pasta jajeczna, pomidorki koktajlowe, herbata owocowa(200ml)

II śniadanie: Banan

Obiad: Zupa rosół z makaronem, bitka drobiowa w sosie, ziemniaki, surówka z marchewki z dodatkiem słonecznika, kompot  owocowy (200ml)

Podwieczorek: Jogurt owocowy

ŚRODA:

Śniadanie: Pieczywo pszenne i kukurydziane,  masło 83%, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, herbata z cytryną (200ml)

II śniadanie: Ananas w syropie

Obiad: Zupa krem z dyni, kluski na parze z czekoladą i sosem waniliowym, kompot owocowy (200ml)

Podwieczorek: Chałka z masłem, woda z sokiem owocowym (200ml)

CZWARTEK

Śniadanie: Bułka pszenna i ziarnista, masło 83%, twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata z cytryną (200ml)

II śniadanie: Sok Kubuś 100% (100ml), herbatniki

Obiad: Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty, pierogi z mięsem, kompot owocowy (200ml)

Podwieczorek:  Budyń waniliowy z płatkami czekolady (200ml)

 

PIĄTEK:

Śniadanie: Baton pszenny, masło 83%, wędlina drobiowa, pomidor, płatki kukurydziane, mleko (200ml)

II Śniadanie: Jabłko

Obiad: Zupa koperkowa z zacierką, filet rybny z pieca po grecku, ziemniaki, kompot owocowy (200ml)

Podwieczorek: Bułka drożdżowa z serem i marmoladą, woda z sokiem owocowym (200ml)